DUNDAGAS PILS

Adrese: Pils iela 14, Dundaga, Dundagas novads
Telefons: 371 29478393
Fakss: 371 63232294
Mājas lapa: www.dundaga.lv
E-pasta adrese: tic@dundaga.lv
 
VIESNĪCASNAKTSMĪTNESUZ PASŪTĪJUMUPAGATAVO PATSKONFERENČU ZĀLESBANKETZĀLESPASĀKUMU ORGANIZĒŠANAGIDSAUTO STĀVVIETAPILIS, MUZEJI, BAZNĪCASDABAS OBJEKTIPARKI

Brouc šurp un pasrouges, ko dar Zaļe jumprav Dundags pile, paklouses, cik jouk dundžiņ mēl skan, kā mēž žūže. Pasveican krokodill, uzrouj kād lustig danc pils svētkes, nosmeķe dižroušs un knapsieriņ un nosnaužes naudozol paēne. 

 

Dundagas Kultūras pils

Darba laiks: no plkst.09:00 - saskaņots atbilstoši pieprasījumam.

Atvērta viesiem tūristiem. Tūrisma sezona ir no 15. maija līdz 15. oktobrim. Pils atvērta visas septiņas dienas nedēļā un to var apskatīt gida pavadībā.

Ārpus sezonas un darba laikiem apmeklējums iepriekš jāpiesaka!

 

           Dundagas Kultūras pils ir Dundagas novada domes izveidota iestāde, kuras mērķis ir kultūras vērtību radīšana, izplatīšana un saglabāšana. Tajā darbojas Dundagas Mūzikas un mākslas skola, kā arī dažādi amatiermākslas kolektīvi. Katru gadu kultūras pils organizē dažādus kultūras pasākumus.

Dundaga jau izsenis bijusi divu jūru novada pārvaldes centrs ar senu piļu pēdām un 13. gadsimta elpas apdvestu un divmetrīgu mūru ieskautu pili centrā. Dundagas vārds saistās ar savulaik Baltijā plašāko pilsmuižas teritoriju līdz pat kādreizējai Sīkraga ostai, piekrastes kuģu būves vietām un Kolkasraga bākām.

 

Vēlākos gadsimtos pils kalpojusi kā nocietinājuma ēka, muižnieku dzīvojamā ēka. Pēdējie pils privātīpašnieki — Ostenzakenu dzimta — pilī saimniekoja no 1711. gada līdz 1920. gada agrārajai reformai. No 1945. gada līdz 1974. gadam pilī atradās Dundagas vidusskola.

1872. gadā un 1905. gadā pils piedzīvojusi divus lielu ugunsgrēkus. Abas reizes atjaunota. Pēc pēdējiem atjaunošanas darbiem 1909.–1914. gadā pils otrajā stāvā daļēji saglabājusies šī perioda interjera apdare.

Ar Dundagas pili saistās daudz teiku un nostāstu. Vispopulārākā ir Zaļā jumprava, kas vēl šodien, savas ziņkārības dzīta, pilnmēness naktīs turpina staigāt pa pili.

Pils ir Valsts nozīmes arhitektūras un arheoloģijas piemineklis, populārs tūrisma objekts. Pils ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedrs. Pils ir iesaistījusies asociācijas rīkotajā akcijā «Apceļosim Latvijas pilis!».


Mūsdienās Dundagas pils ir kāzu izrīcību, vietējo gardumu degustāciju, ērtu un lētu naktsmītņu, vērienīgu svētku, mainīgu un pastāvīgu izstāžu, vēl neizmantotu iespēju un atklājumu vieta.

 


 




Travellatvia iesaka


 
Kur atpūsties Latvijā ? Lasiet vēl
Nosaukums:
Paplašinātais meklētājs
Iesakam apmeklēt Skatīt citus

Dienas foto

Dienas foto

Ziņu izsūtīšana

Notikumu kalendārs