airBaltic bagāžas pārvadāšanas noteikumi


airBaltic lidojumos pieņemam rokas bagāžu un noteikta apjoma reģistrētu bezmaksas bagāžu. Ja vēlaties pārvadāt lielāka apjoma bagāžu, par to būs jāpiemaksā sākot no 5 EUR par 1 kg atkarībā no Jūsu lidojuma maršruta.

Rokas bagāža
Jūsu un ceļabiedru drošībai un ērtībai pasažieru salonā ir atļauts pārvadāt vienu rokas bagāžas vienību. Tā jānovieto zem sēdekļa, kas atrodas jums priekšā. Rokas bagāžas izmēri nedrīkst pārsniegt 50x40x23 cm un svars 8 kg.

Atļautā reģistrētā bezmaksas bagāža airBaltic lidojumos
Biznesa klase - 30 kg
Ekonomiskā klase - 20 kg
Īpaši noteikumi attiecas uz EuroBonus īpašniekiem un pasažieriem saskaņotajos lidojumos uz Ziemeļameriku un Dienvidameriku. Lūdzu, sazinieties ar ceļojumu aģentūru vai airBaltic biļešu kasēm, lai iegūtu sīkāku informāciju.

ĪPAŠA BAGĀŽA

Bērnu ratiņi
Bērnu saliekamie ratiņi ir iekļauti pasažiera bezmaksas bagāžā.

Dzīvnieki
Dzīvniekus (suņus, kaķus, mājas putnus un trušus) pārvadājam salonā (salonā nepārvadājam rāpuļus un grauzējus) tikai speciāli šim nolūkam paredzētās šķidrumu necaurlaidīgās kastēs un somās (Sherpa bag), kuras nodrošina pasažieris un kurās dzīvnieks pavada visu lidojuma laiku. Katrs pasažieris var vest tikai vienu kasti vai somu. Kastes izmēri nedrīkst pārsniegt 50x40x23 cm un svars 8 kg. Dzīvnieki nevar tikt iekļauti atļautajā bezmaksas bagāžā. Par to pārvadāšanu jāmaksā saskaņā ar bagāžas pārvadāšanas noteikumiem. Visas nepieciešamās dokumentācijas dzīvnieku pārvadāšanai nokārtošana ir pasažiera pienākums.

Čells
Čellam jāiegādājas atsevišķa biļete, jo tā pārvadāšanai nepieciešama sēdvieta, pret kuru to atbalstīt. Maksimāli pieļaujamie čella izmēri ir 135x40x35 cm.

Dārglietas, zāles, portatīvie datori
Dārglietas, zāles un portatīvos datorus iesakām pārvadāt rokas bagāžā.

Golfa komplekts
Bez maksas papildus atļautajai bezmaksas bagāžai pārvadājam vienu golfa komplektu – golfa soma, 14 golfa nūjas, 12 golfa bumbiņas un golfa kurpes.

Ratiņkrēsls
Ratiņkrēsls, ja tas nepieciešams pasažiera pārvietošanās vajadzībām, tiek pārvadāts bez maksas.

Slēpošanas ekipējums
Vienu slēpošanas ekipējumu pieņemam pārvadāšanai kā atļautās bezmaksas bagāžas sastāvdaļu. Viens slēpošanas ekipējums var sastāvēt no 1) slēpēm, slēpju zābakiem un slēpju nūjām vai 2) snovborda zābakiem un dēļa. Ja slēpošanas ekipējums pārsniedz atļautās bezmaksas bagāžas apjomu, par to tiek piemērota speciāla maksa. Ja lidojums tiek izpildīts ar Fokker 50 lidmašīnu, slēpošanas ekipējuma pārvadāšana jāpiesaka iepriekš.

Velosipēds
Velosipēdu pieņemam pārvadāšanai kā atļautās bezmaksas bagāžas sastāvdaļu, ja tam noņemta stūre un noskrūvēti pedāļi. Pārsniedzot atļautās bezmaksas bagāžas svaru, Jums būs jāpiemaksā par bagāžas pārvadāšanu atbilstoši noteikumiem. Ja lidojums tiek izpildīts ar Fokker 50 lidmašīnu, velosipēda pārvadāšana jāpiesaka iepriekš.

NEPĀRVADĀJAM

Drošības nolūkos pasažieru bagāžā nav atļauts pārvadāt šādus bīstamos priekšmetus:

saspiestās gāzes,
kodīgas vielas,
sprāgstvielas,
uzliesmojošas vielas (piem., šķiltavu degviela, sērkociņi, krāsas, atšķaidītāji, uzliesmotāji),
radioaktīvas vielas,
mapes un portfeļus, kuriem uzstādītas drošības sistēmas,
oksidējošus materiālus,
indes,
magnetizētus materiālus
u.c. bīstamos priekšmetus
Ja Jums nav pārliecības par to, vai konkrēto priekšmetu drīkst vai nedrīkst un, ja drīkst, tad kādā iepakojumā pārvadāt lidmašīnā, lūdzu, jautājiet mūsu biļešu kasēs.

Ja Jūsu lidojums paredzēts ar Fokker 50 lidmašīnu, jebkuru īpašās bagāžas pārvadāšanu lūdzam saskaņot iepriekš. Informācija par to, ar kādu lidmašīnu tiek izpildīts katrs lidojums, atrodama mūsu gala mērķu pilsētu lapās esošajos lidojumu sarakstos.

2004-12-10 SĪKĀKA INFORMĀCIJA