ROZENGRĀLS

Adrese: Rozena iela 1. Rīga
Telefons: 371 67220356
Fakss: 67224748
Mājas lapa: www.rozengrals.lv
E-pasta adrese: info@rozengrals.lv
 
RESTORĀNIUZ PASŪTĪJUMUBANKETZĀLESAUTO STĀVVIETA

 

INARIUM CIVITATIS RIGENSIS

Autentiskais viduslaiku restorāns Rozengrāls atrodas Vecrīgā. Telpās, kuras kā Rīgas Rātes senākais vīna pagrabs un svinību vieta rakstos minēta jau 1293. gadā!

Restorāna lielākajā zālē ar 4 metrus augstām velvēm vēl šodien atrodas vienīgā viduslaiku pazemes aka Rīgā, kā arī no 1201. gada saglabājies pirmā Rīgas aizsargmūra fragments!

Restorāna 5 zālēs viduslaiku atmosfērā vienlaicīgi var mieloties 150 viesi. Ēdieni tiek gatavoti pēc senām receptēm un jūs būsiet patīkami pārsteigti par jaunatklātajām garšas buķetēm. Visi esat mīļi gaidīti mūsu viduslaiku restorānā Rīgā.

Strādājam katru dienu no 12:00 līdz 24:00

Veicot izrakumus, vietā, kur kādreiz atradās “Vinarium Civitatis Rigensis”
pagrabi, tika atrasta veclaicīga monētu kalšanas veidne-matrica. To restaurēja.
Šobrīd restorāna “Rozengrāls” apmeklētājem un pilsētas viesiem piemiņai par
ciemošanos Rīgā ir iespēja iegūt 1293. gada monētas kapara rimeiku oriģinālā veidolā.

ĒDIENKARTE

|Uzkodas un salāti | Zupas | Veģetārie ēdieni | Gaļas ēdieni |

|Zivju ēdieni | Piedevas | Deserts |Uzkodas | Dzērieni |

|dzērienu karte |

 

Uzkodas un salāti

1.Salāti ar kūpinātu lasi Ls 5,80

2.Putnu aknu salāti ar bekonu un mandelēm Ls 4,50
/Viesi nobaudīja šo ēdienu pēc turnīra, kas notika Brigē par godu Burgundijas hercoga Kārļa un Jorkas Margaritas kāzām (15.gadsimts)/

3.Dārzeņu salāti ar kazas sieru, olīvēm un apceptiem maizes gabaliņiem Ls 4,80

4.Tīģergarneļu salāti ar sparģeļiem, saulē kaltētiem tomātiem un salātu lapām Ls 9,50

5.Kūpināts brieža gaļas šķiņķis ar brūkleņu-siera krēmu Ls 9,80

6.Žaka de Molē iecienītie salāti Ls 9,60
/Templiešu ordeņa Lielmestra Žaka de Molē iecienītos salātus gatavoja no rostbifa, vītinātiem tomātiem, “Parmezāna” siera, marinējot garšvielu-etiķa uzlējumā (13-14g.s.)/

7.Pīles gaļas salāti ar salātu lapām un burkāniem sinepju mērcē Ls 6,00

Zupas

1.Brieža gaļas zupa Ls 5,20
/ Ierodoties Londonā, Jaunās karalienes Filipas muižniecību cienāja ar šo pikanto brieža gaļas zupu (14.gadsimts)/

2.Pikantā zupa ar cāļa ķidām Ls 2,80

3.Turku zirņu vira ar ceptu bekonu Ls 3,20
/Gērmaņiem pēc maltītes patika dejot dejas, kas imitēja cīņas. Šis sātīgais virums viņiem ļoti noderēja./

4.Sīpolu zupa seno franču gaumē Ls 2,80
/Šo ēdienu dažkārt pasniedza pieņemšanās, ko rīkoja Džons Vudvils, Anglijas karalienes Elizabetes brālis (15. gadsimts)/

5.Meža sēņu vira Ls 5,20

6.Zivju zupa no divu sugu zivīm, tomātiem un zaļumiem Ls 6.00


Veģetārie ēdieni

1.Kukurūzas putraimu pīrags ar tomātiem un sieru Ls 4,50
Milānas valdnieks Barnabo Viskonti gavēņa laikā ar šiem pīrāgiem cienāja savus viesus un labprāt baudija tos arī pats (14g.s.)

2.Krāsnī cepts ķirbis ar aromātiskiem garšaugiem un sēnēm Ls 4,60

3.Tvaicēti dārzeņi Ls 3,50

4.Sviestā cepti briseles kāposti ar lazdu riekstiem Ls 4,90

5.Meža sēņu ragū maizes podiņā Ls 9,60

6.Kabaču un baraviku sacepums ar sieru, podiņā Ls 6,50


Gaļas ēdieni

1.Cūkgaļas karbonāde ar kauliņu, pagatavota ar saldskābo mērci no āboliem un anīsa Ls 8,00

2.Sautēts zaķis ar žāvētām plūmēm un ciedru riekstiem Ls 14,80
/Šo ēdienu pasniedza Bavārijas Izabellas kāzu mielastā. Kāzas bija greznas (14. gadsimts)/

3.Krāsnī cepts pīles stilbiņš ar ķiršu-sīpolu ievārījumu Ls 13,80
/Viens no Neapoles un Sardinijas karaļa, Anžujas Renē, iecienītākajiem ēdieniem (14. gadsimts)/

4.Uz restēm cepta liellopa fileja Ls 18,00

5.Cepts cālis ar pikanto zaļo piparu merci Ls 12,50

6.Brieža gaļas ragū ar bekona gabaliņiem un koriandra lapām vecfranču gaumē Ls 19,20

7.Cepts meža balodis ar pikanto mērci no plūmēm un čili pipariem Ls 21,50
/Šefpavāra piedāvājums/


Zivju ēdieni

1. Forele Grenobles gaumē ar zaļumiem, riekstiem un ābolu-ingvera mērci Ls 12,00

2. Baltvīnā cepta sviesta zivs fileja Ls 9,00
/ Francijas karaļa Ludviķa māsa Konstance ēdienu ziņā bija ļoti prasīga, bet šī pikantā zivs spēja apmierināt viņas gaumi ( 11. gadsimts) /

3.Melnā menca ar trifeļu mērci, pagatavota pēc īpašas receptes Ls 13,00

4.Darada sacepta krasni ar kapera-sinepju merci Ls 12,50
/Onakers, Okseras bīskaps, bija liels gardēdis, un šis bija viens no viņa iemīļotajiem ēdieniem (6.gadsimts)/

5.Bute ar rozīnu, medus un lazdu riekstu pildījumu seno franču gaumē Ls 18,00
/Šo ēdienu pasniedza “Decembra brīvības” (liberte de decembre) dienās. Šajā mēnesī vergi, gani un kalpi baudīja relatīvu brīvību un dzīroja kopā ar saimniekiem (12.gadsimts)

6. Juras gaila fileja ar siera-greipfruta kremu Ls 9,50

7. Svētā Pētera zivs (Tilāpija) baltvīna-bazilika mērcē Ls 9,50
Pirms 2000gadiem rabīns Jehošua pabaroja 5000 cilvēkus ar pieciem maizes klaipiem un divām zivīm.


Piedevas

1.Divu šķirnu rīsi ar zaļumiem un valriekstiem Ls3,90

2.Grūbu biezputra ar žāvētām plūmēm, sīpoliem un ķirbju sēklām Ls 2,00

3.Sautētas lēcas ar kūpinātu krūtiņu un sīpoliem Ls 2,00

4.Ceptas pupiņas ar sīpoliem, bekonu un saulespuķu sēklām Ls 2,00

5.Cepti dārzeņi ar meža sēnēm un zaļumiem Ls 5,20


Deserts

1.Zemeņu sorbets ar šampanieti Ls 2,60

2.Ķiršu pīrāgs Ls 2,00
/Dāņu karalis Frederiks V savu maltīti parasti noslēdza ar šo desertu (18.gadsimts)/

3.Cepts ābols ar olas baltuma krēmu Ls 2,50
/Pa dienu, atpūtas laikā, kad dāmas, bruņinieki un ieročnesēji devās uz augļu dārziem, spēlēja kauliņus, šahu un citas spēles, viņus cienāja ar šo desertu. (16. gadsimts)

4.Mandeļu pīrāgs ar aveņu mērci Ls 2,60

5.Ābolu pīrāgs Ls 2,00
/ Žofruā de Flerī, Francijas karaļa Filipa V personīgais mantzinis, bija sajūsmā, kad viņam šis pudiņš tika pasniegts saldajā ēdienā (14. gadsimts)/

6.Ķirbju pīrāgs Ls 1,95

 


Uzkodas

1.Sāļie lazdu rieksti Ls1,80

2.Pikantie cāļu sapārniņi ar valriekstiem Ls 4,00

3.„Puri” ar garšvielām Ls 1,50

4.Sieru asorti Ls 5,20

5.Grauzdētas ķiploku maizītes ar zaļumiem Ls 1,50


Dzērieni

1.Ābolu dzēriens ar medu un piparmētras lapām Ls 1,50 40cl

2.Ķiršu dzēriens Ls 1,50 40cl

3.Dzērveņu dzēriens Ls 1,50 40cl

4. Garšvielu dzēriens ar kanēli Ls 1,50 40cl

5.Kvass Ls 1,00 40cl


Karstie dzērieni

Kafija Ls1,00

Kafija “cappuccino” Ls 2,00

Kafija ar krējumu Ls 1,50

Tēja Ls 1,00

Tēja ar citronu Ls 1,20

Tēja ar „Grenadinu” un augļiem Ls 2,50


Sula

Apelsīnu/tomātu/greipfrūtu/ābolu/ananāsu/upeņu
/persiku/vīnogu
Ls 1,20 40cl

Svaigi spiesta sula

Apelsīnu/greipfrūtu Ls 4,00 40 cl





Travellatvia iesaka


Kur atpūsties Rīgā ? Lasiet vēl
Nosaukums:
Paplašinātais meklētājs
Iesakam apmeklēt Skatīt citus

Dienas foto

Dienas foto

Ziņu izsūtīšana