Par slēpošanas kūrortiem Austrijā


Sagatavot izdrukai
Kūrorts Zell am Ziller


Pēc tā , kad 1999.gadā tika apvienoti divi slēpošanas reģiona kūrorti -Zell , Gerlos un Kēnigslaiten - Zillertāles ielejā izveidojās liels “ slēpošanas safari “, bet par šī “ safari “ centru kļuva Zell am Ziller kūrorts. Šis kalnu kūrorts tūristiem piedāvā plašas izpriecas , saistītas ar ziemas sportu , tadejādi iekarojot to sirdis un pārvēršas par nopietnu konkurentu slavenajam Mayrhofenas kūrortam. Mūsdienīgie “ Krimml-Express” un “ Teufeltal “ ātrgaitas krēslveida pacēlāji dod iespēju vizināties plašā teritorijā : no Zell am Ziller līdz Gerlosai un Kēnigslaiten. Šinī maršrutā iekļautas vidējas grūtības trases , bet no Kēnigslaiten virsotnes var nobraukt kā pa zilām , tā arī pa sarkanajām un melnajām trasēm. Zell am Ziller viesi , kuri iegādājušies “ Super-Ski-pass” atļaujas , saņem bezmaksas braukšanu autobusos un var ceļot no Kaltenbahas līdz Mayrhofenai un Hintertuksai. Garlaikoties nevienam nenāksies : var slēpot vienā no garakajām trasēm ( 10 km ) ar nakts apgaismošanu , sajust neatkārtojamu sajūtu lidojumā ar paraplānu , slidot vai spelēt tenisu , skvošu , kerlingu. Zillertāles Arēnā , dēvētu kā snovbordistu fanātu Mekku , izveidotas apmēram 20 specialās snovbordistu trases , vairākas specializētās snovborda skolas. Kūrorta viesus vakaros gaida restorāni , bāri un kafejnīcas , kas piedāvā ne tikai vakariņās garšīgus ēdienus , bet arī daudzveidīgas izklaides programmas.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 2410 m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 115 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 490 km
·Virsotņu kritums 1480 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 53 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 32 %
·Melnās trases ( sarežģītās ) 15 %
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 44
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 143
·Krēslveida pacēlāji 6
·Vagonveida pacēlāji 13
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 3
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 2380
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Distanču slēpošanas trases Ir
·Snovbordistu trases Nav

Kūrorts Mayrhofen


Citertāles ieleja jau sen iekarojusi pasaules popularitāti kā sporta un kultūras centrs ar neierebežotām iespējām : Šeit jau vairāk kā 150 gadus aktīvi attīstās tūrisma industrija - tiek būvētas jaunas viesnīcas , sporta centri , peldbaseini , restorāni un diskotēkas . Atpūsties Citertāles ielejā kalnu slēpošanas Mekā – Zell am Ziller vai slavenajā Mayrhofenā – vienmēr nozīmējis pavadīt gaumīgi savu atvaļinājumu. Bet ja šeit nokļūst uz Jaunā Gada svinībām ... Par ielejas vizītkarti kļuvis mazais bānītis – XX g.s. sākuma senatnīgais vilciens divas reizes dienā veic ceļu pa ieleju no Enbahas līdz Mayrhofenai. Mayrhofena ir Austrijas kalnu slēpošanas kūrortu līderis .Tas ir sporta-kultūras centrs , izvietojies 630m virs jūras līmeņa , domāts tieši kalnu slēpošanas faniem : šeit savienojās četras šauras ielejas , viena no tām – slavenā Tuksertala ar slaveno Hintertuksa ledāju. Sezonas laikā Mayrhofena piedāvā trīs pamat reģionus ar dažādām slēpošanas iespējām : Ahorn ( iesācējiem ) , Penken ( vidējā līmeņa slēpotājiem) un Hintertuksas ledājs ( pēc speciālistu novērtējuma - pati interesantākā ledāja trase Alpos ), tie veido slēpošanas zonu “ Ski Zillertal 3000 “. Mayrhofenas atrašanās vieta ir ideāla vieta lai mācītos slēpot , tā kā reģionā ir ne tikai speciālās trases , brīnišķīga atmosfēra , bet arī skolas un instruktori , kuri var angļu valodā izstāstīt slēpošanas ābeci. Bez tam , iesācējiem , pieredzējošiem slēpotājiem un meistariem nenāksies skumt , jo Mayrhofena un Citertāles reģions piedāvā trases visām gaumēm un pieredzes līmeņiem. Šeit ierīkota slidošanas un kerlinga arēna. Daudzus piesaista Mayrhofenas “ Piedzīvojumu baseins “ ar ūdens parku , ūdenskritumiem , kaskādēm , saunām , solāriju un restorānu. Mayrhofena slavena pasaulē ar savām brīnišķīgajām kalnu ainavām , autentisku pilsētiņas stilu , kas apbur ar savu atmosfēru , draudzīgajiem un viesmīlīgajiem kalnu kūrorta iedzīvotājiem. Mayrhofenas izveidotā infrastruktūra garantē tūristiem lielisku atpūtu atkarībā no viņu velmēm un maciņa biezuma. Pilsētiņā daudzums viesnīcu , pansionātu un apartamentu , restorānu un bāru , kas piedāvā garšīgus un kvalitatīvus ēdienus , kā arī diskotēkas kas aicina apmeklētājus nerorimstošājā nakts dzīvē.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 2250 m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 122 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 490 km
·Pati garākā trase 12 km
·Virsotņu kritums 1750 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 30 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 60 %
·Melnās trases ( sarežģītās ) 10 %
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 46
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 143
·Krēslveida pacēlāji 13
·Vagonveida pacēlāji 10
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 5
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 60452
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Nakts slēpošana Ir
·Distanču slēpošanas trases 20 km
·Snovbordistu trases ( half – pipe ) 100 m

Kūrorts Hippach


Ciemats Hippach atrodās Zillertal ielejas centrā , apmēram 2 km no slavenā un populārā slēpošanas kūrorta Mayrhofen .Tipisks Tiroles ciemats ar savu mājīgumu un draudzīgo atmosferu .Šajā kalnu ciematiņā slepošanas teritorija neliela. Taču no kūrorta , kas ieņem stratēģisku vietu , ar pacēlāju , kas atrodās pašā Hippach centrā var nokļūt uz Penken reģiona vidējās grūtības trasēm. Penken atrodās slavenajā Mayrhofenā , un tadejādi tūristi var izmantot lielāko daļu “ Ski Zillertal 3000 “ , kur derīga vienota slēpošanas zonas pase. Pilsētiņā var iznomāt slepošanas inventāru , darbojās slidotavas , brīvo laiku iespējams pavadīt vizinoties ar ragavām vai peldoties baseinā. Hippach var droši dēvēt par jauniešu kūrortu , šeit valda jautrība un troksnis. Restorāni un kafejnīcas piedāvā brīnišķīgus ēdienus , nakts bāri un diskoklubi garantē nakts izklaides. Tiek organizēti austriešu nacionālie vakari , teatralie uzvedumi. Strādā kinoteātris.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 2250 m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 87 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 490 km
·Virsotņu kritums 600 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 24 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 67 %
·Melnās trases ( sarežģītās ) 9 %
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 29
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 143
·Krēslveida pacēlāji 11
·Vagonveida pacēlāji 15
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 3
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 60452
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Snovbordistu trases Ir

Kūrorts See


Tā ir neliela pilsētiņa 1050 m augstumā virs jūras līmeņa , piederoša pie lielā slēpošanas Silvarettas Arenas – Ischgl , Kappl , Galtjur un Zee reģiona – kur derīga Silvarettas slēpošanas pase , kas atļauj slēpot visās šā reģiona trasēs. Zee slēpošanas teritorija neliela , taču saistoša un interesanta. Tiem , kas vēlas izmēģināt savus spēkus dažāda veida trasēs blakus ir Ischgl , 8 km attālumā no Zee, kas piedāvā ļoti grūtas un sarežģītas trases , atbilstošas visām augstākās klases trašu prasībām . Pilsētiņas teritorijā ir iespēja distanču slēpošana , bet brīvajā laikā no slepošanas tūristi var tīksmināties ar spēli slēgtajos tenisa kortos , vizināties ar ragavām , izmēgināt ledus arēnu , kas paredzēta slidošanai. Turistu atpūtai darbojās vairāk ka 20 restorānu un bāru , bet bērniem tiek piedāvātas palīksmoties 2 diskotēkās.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 1860m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 30 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 300 km
·Pati garākā trase 7 km
·Virsotņu kritums 810 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 38 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 50 %
·Melnās trases ( sarežģītās ) 12 %
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 6
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 66
·Krēslveida pacēlāji 2
·Vagonveida pacēlāji 3
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 1
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 10 000
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Nakts slēpošana Ir
·Distanču slēpošanas trases 6 km
·Snovbordistu trases ( half – pipe ) 100 m

Kūrorts Kappl


Kappl - tā ir slēpotāju un snovbordistu paradīze .Pilsētiņa atrodās saulainajā Pauznanas ielejā un tūristiem piedāvā draudzīgu atmosfēru , iespēju aktīvi pavadīt atvaļinājumu un pieņemamas cenas. Kaut arī Kappl slēpošanas trases aizņem nelielu teritoriju , tās spēj apmierināt pat pueredžejošu slēpotāju prasības. Silvaretto slēpošanas pase dod lielas iespējas , jo atļauj slēpot visās Paznaunas ielejas trasēs ( Kappl , Ischgl , Zee , Samnaun , Galtur ).

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 2870 m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 40 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 300 km
·Pati garākā trase 8 km
·Virsotņu kritums 1490 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 38 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 50 %
·Melnās trases ( sarežģītās ) 12 %
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 8
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 66
·Krēslveida pacēlāji 4
·Vagonveida pacēlāji 3
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 1
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 60452
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Nakts slēpošana Ir

Kūrorts Solden


Zelden viens no lielākajiem Octalas ielejas kūrotiem no Austrijas pašu populārāko ziemas kūrortu saraksta.Tas ir kalnu apvidus , kā teritorijā izslejas trīs kalnu virsotnes , ko augstums vairāk kā 3000 m , un kas iekarojis gadu garumā ne vienu vien tūristu sirdi. Vairākkārt šeit tika organizēti Alpine Ski World Cup , un tas pierāda , ka kūrorts skaitās viens no labākajiem slēpošanas un snovborda centriem Eiropā. Zeldena slēpošanas zona , kurā var nokļūt ar pacēlāju no jebkuras ciemata vietas , sastāv no divām daļām : Gaijslahkola ( virsotne , augstums 3058 m , piedāvā stāvas kalnu nogāzes slēpošanas ekspertiem un fantastiskus nobraucienus piedzīvojumu cienītājiem ) un Gigijoh ( unikāla teritorija slēpošanas iesācējiem un vidējā līmeņa slēpotājiem). Katrā kūrortā ik desmit minūtes kursē bezmaksas autobuss , kas vēl vairāk atvieglina nokļūšanu līdz pacēlājiem.Zelden no citiem kūrortiem atšķiras ar to , ka netālu atrodās divi ledāji - “ Rettenbah “ un “ Tifenbah “ , kuri veido pašu lielāko Austrijas slēpošanas teritoriju ledājos. Zeldena un ledāju slēpošanas apgabali savstarpēji saistīti , dēvē “ Zelta vārti uz ledāju “ , pateicoties tam , no paša Zeldenas centra ar savām slēpēm var viegli nokļūt uz jebkuru ledāja nogāzi. Zelden pieder vēl viena unikāla īpašība : slēpošanas kūrortā kura plašumos izveidoti ne mazāk kā 147 km slēpošanas trases dažādu grūtību , no novembra līdz maijam ir 100 % garantēta sniega , bet ledāja teritorijā sniegs saglabājās cauru gadu. Iemesls tam : slēpošanas zona izveidota 1350m – 3250 m augstumā virs jūras līmeņa , bet zemāk izvietojušās trasēs sniega segu veido lieliskas mākslīgā sniega iekārtas. Kā arī Zelden piedāvā ne mazum viesnīcas tiroles stilā , pansionus un apartamentus , kas atgādina mājas. Šeit daudzums restorānu , bāru , kas piedāvā garšīgus un kvalitatīvus ēdienus. Nerorimstošā nakts dzīve. Kalnos daudz vairāk kā 20 ciematu traktieru un uzkodu bāri , kas aicina nogurušos ceļotājus atpūsties un palūkoties uz Alpu skaistumu.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 3250 m
·Kopējais trašu kopgarums 141 km
·Pati garākā trase 10 km
·Trašu skaits 36
·Virsotņu kritums 1873 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 31 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 53
·Melnās trases ( sarežģītās ) 16%
·Pacēlāju skaits 34
·Krēslveida pacēlāji 19
·Vagonveida pacēlāji 10
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 5
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 61000
·Mākslīgā sniega platība 20%
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Nakts slēpošana Ir
·Distanču slēpošanas trases 16 km
·Snovbordistu trases ( half – pipe ) 960 m

Kūrorts Ischgl

Kalnu kūrorts Ischgl atrodās uz austrijas –šveices robežas , 1400 m augstumā virs juras līmeņa , pie vienas no kalnu pakājēm Austrijas slavenajā “ Tiroles ielejā “ .Ischgl bieži dēvē par slēpotāju un snovbordistu Meku. Katru sezonu pilsētu pārplūdina daudzums tūristu no visas pasaules , kurus šeit piesaista dažādu grūtību slēpošanas trases , mājīgas viesnīcas un pilsētiņas tiroles gars. Ischgl slēpošanas zona sākās šaurā Paznau ielejā , kas pieder gigantiskajam Silvarettas slepošanas reģionam , kur darbojās vienotā Silvaretas slēpošanas pase , kas dod tiesības slēpotājiem slēpot ne tikai Ischgl rajona trasēs , bet arī visās Silvarettas reģiona trasēs ( Ishgl , Galtjur , Kappl , Zee , Samnaun ) , kuru kopgarums vairāk kā 300 km. Nepieciešams atgādināt , ka šis kalnu kūrorts dēļ izdomas un pēc trašu grūtību pakāpēm , ļoti populārs kalnu slēpotāju virtuoziem un tiem , kam viduvējas un nekādas iemaņas.Patiesībā ir trases , kas paredzētas iesācējiem , taču negaidot parādījies straujš pagrieziens spēs nobaidīt nepieredzejošu slēpotāju.Kā arī kūrortā ir iekārtotas trases pastaigu cienītājiem pa sniegotajām nogāzēm , iespējams arī nakts slēpošānas pastaiga , slidošana.Var atpūsties baseinā , tvaika vannā un somu pirtī, paspēlēt tenisu , boulingu , nogaršot garšīgos ēdienus ko piedāvā vairāk kā 40 restorāni un bāri. Šinī kalnu kūrortā vakaros arī nav jāgarlaikojās. Patiesībā pilsētiņas nakts dzīve nav nospiedoša un skaļa , tiem kas nevēlās nakts uzdzīvi , būs iespēja mierīgi atpūsties un izbaudīt atvaļinājumu.

·Maksimālais augstums virs jūras līmeņa 2870 m
·Kopējais trašu kopgarums ( kūrorta ) 200 km
·Kopējais trašu kopgarums ( reģiona ) 300 km
·Pati garākā trase 12 km
·Trašu skaits 62
·Virsotņu kritums 1470 m
·Zilās trases ( iesācējiem ) 20 %
·Sarkanās trases ( vidējās grūtības ) 65%
·Melnās trases ( sarežģītās ) 25%
·Pacēlāju skaits ( kūrortu ) 44
·Pacēlāju skaits ( reģiona ) 66
·Krēslveida pacēlāji 23
·Vagonveida pacēlāji 17
·Gondolveida – funikulieri pacēlāji 4
·Caurlaides jauda ( cilvēki / stundā ) 68665
·Mākslīgā sniega platība 25%
·Autobuss Ir
·Slēpošanas skola Ir
·Nakts slēpošana Ir
·Distanču slēpošanas trases 45 km

2004-12-23


Travellatvia iesaka


Īpašie piedāvājumi Skatīt citus
Ceļojumu meklētājsß



Kontinents

VienalgaEiropa
ĀfrikaĀzija
Z-AmerikaCentrālā amerika
D-AmerikaAustrālija un okeānija

Atpūta

EksotikaPie jūras
Siltās zemesKalni
Pie ekvatora

Apskates objekti

Pasaules brīnumiSlaveni muzeji
Vulkāni

Ziņu izsūtīšana