Slēpošana Åsarna, Jämtland, Sweden


Sagatavot izdrukai
Ar šo Jūs būsiet gaidīti viesi mūsu pietiekoši mājīgajos apartamentos kādā pavisam nelielā Zviedrijas pilsētiņā, kur ir iespēja uz laiku aizmirst ikdienas steigu, un nodoties pilnvērtīgai atpūtai, izbaudot iespējas, ko sniedz vēl cilvēka roku neatgriezeniski nesabojāta daba, kalni, klusums, ūdeņi, vai arī gluži pretēji, piemēram, Ziemas slēpošanas kūrorta kņada.

Droši variet ierasties ar ģimeni vai draugiem, iepriekš darot man zināmu par saviem nodomiem.

[pic][1.jpg]Ar mūsu apartamentiem jāsaprot: (divstāvu privātmāja) Jēmtlandes apgabalā Zviedrijā, pilsētiņas (ciema) Åsarna centrā, adrese Olstawägen, 28, pavisam netālu no Vemdālenas kalnu slēpošanas kūrortiem. Mūra ēka celta 70tajos. Divi stāvi un pagrabs ar apsildāmu garāžu. Parketa grīdas. Elektriskā apkure. Piecās istabās ērti jūtās 8-11 personas. Astoņas jaunas guļamās gultas var savietot kopā pēc vajadzības, kā arī vienā no istabām ir papildus vienvietīga gulta un divvietīgs dīvāns viesistabā, kurā atrodas arī kamīns. Vitruvē atradīsiet visu ēdiena pagatavošanai un tā notiesāšanai. Veļas mašīna un drēbju žāvējamais ir pagrabstāvā. Gultas veļa nav. Tā ir jāņem līdzi pašiem. Uz vietas atradīsiet tikai segas, spilvenus un madračus. Tiek būvēta arī pirts, ko pabeigsim ap 2005. gada aprīli, tāpēc īslaicīgi jāpiecieš iesāktie remonta darbi pagrabstāvā, kas tomēr netraucē to lietot.

Apkārtne, infrastruktūra.

Veikals, DUS, ēstuve 50-100m apkaimē. Tuvākais Ezers un upe aptuveni 400-500m. Ciemats mazs. Nez vai kādi 2000 iedz. sanāks. System Bolaget (alhohola veikals) komūnas centrā, pilsētā - Svenstavik – 15km Ostersundas virzienā, kura pati atrodas ap 80 km.

Slaloma kūrorti http://www.vemdalen.nu/indexe.htm Kalni parasti atvērti jau novembrī. 2004. gadā iespēja slēpot ar kalnu slēpēm bija jau 20. novembrī. Tuvumā atrodas slavenie Zviedru kūrorti Klövsjö, Vemdalen, Härjedalen, Funäsdalen, Åre.

Klövsjö - http://www.skistar.com/vemdalen/ (ietilpst Vemdālenas kūrortā) atrodas vis tuvāk, pacēlājs 20 km no mājas. Klovsjo kūrorts ir patīkams ar to, ka ir savienots ar vairākiem kalniem. Vemdālena par kādiem 50 km tālāk, Bjornrike – 60. Līdz Funesdālenai jābrauc ap 80 km, bet Āre ap 120 no mājas. Klovsjo augstums 1000 metri virs jūras līmeņa Are 1400.

Vemdalskalet (ietilpst Vemdālenas kūrortā) - Vemdālenas kūrorta „Sālena” vai „Āre”. Izteikts menedžments, vis populārākais kalns savu daudzo nobraicienu dēļ. Mēdz būt drūzmēšanās pie Pensionāru (garā) nobrauciena pacēlāja.

[pic][2.jpg]Bjornrike - (ietilpst Vemdālenas kūrortā). Turpat aiz Vemdalskalet kalna atrodošais kalns, savienots ar labi koptu distanšu slēpošanas trasi 6 km garumā, ko pa spēkam pieveikt trenētiem stipriniekiem. Ar auto no Vemdalskalet kādi 10 km. Man šis kalns iepatikās visvairāk. Gari nobraucieni, Pietiekoši stāvi,Visskaistākie dabas skati. Parasti vs veirāk saules. Tālumā nosnidzis redzams vairāk par 1200mvjl atrodošais dabas rezervāts.

Cenas pacēlājiem. Tās svārstās atkarībā no kalendāra, laika uz kādu tiek pirktas biļetes, kā arī no tā, vai lietotājs ir bērns vai pieaugušais. Pārsvarā sezonas cena pieaugušajiem ir ap 14-16 LVL pa dienu, bērniem ap 10-12 LVL.

Distanču slēpošana un biatlons.

[pic][3.jpg]300m no mājas ir Slēpošanas stadions. Apgaismota daļa no trases ap 5 km. Trases sagatavo ar retraku vairāku desmitu km garumā. Gadās, ka trases savieno ar citām slēpošanās trasēm, tad var slēpot simtiem km. Ir arī jauna apgaismota šautuve ar 16 apgaismotiem mērķiem. Pa sniega moču ceļu var aizslēpot līdz Klovsjo, un tur atkal ir plašas iespējas distanču slēpotājiem. Webkamera sradionam - http://www.guldbyn.nu/,. Ja tur redzams kaut nedaudz sniega, tad ir 90% pamats uzskatīt, ka vismaz augstāk kalnos, km 10-30 tālāk uz kāda aizputināta meža ceļa sportisti gatavojas jaunajai sezonai, ja gadījumā stadionā to darīt vēl nav iespējams. Slēpošanu parasti sola novembra 2.-3. nedēļā. Ar 2005.-2006. gada sezonas sākšanos trasē plāno sniegu gatavot arī mākslīgi.

Ziemas un vasaras makšķerēšana

Makšķerēšanai Zviedrijā, tajā skaitā Asarnā ir vizdažādākās iespējas. Tādas Latvijā vēl noteikti nav. Visa informācija par makšķerēšanu ir saņemama 200m attālumā no mājas Fishing centrā. Licenžu cenas valsts ūdeņos neesot dārgākas kā Ls 21-22 gadā vienai personai Varot pirkt arī uz nedēļu. Izdevās noskaidrot, ka tāda maksā ap Ls 11. Tuvākajā apkaimē ir desmitiem makšķrēšanas iespēju un vietu. Arī augstākos kanu ezeros.

Sniega mtocikli

Šogad ciematā darbu uzsāka sniegamotociklu noma. Tas ir viens no galvenajiem pārvietošanās līedzekļiem ziemā. Degvielu tie tērē mazāk nekā ūdensmotocikli, bet jārēķinās, ka degviela ir dārgāka kā pie mums, aptuveni LVL 0,65

Velo

Vietējie ar velosipēdiem brauc visu gadu. Ziemā ar radžotām riepām...

Golfs

Apkārtnē ir golfa laukums, kurš pagaidām no mūsu puses vēl nav iemēģināts.

Daba, Medības

http://www.klovsjo.com/aventyr/english/

Vispopulārākās Jemtlandē ir putnu medības.Daudz aļņu, briežu, ziemeļbriežu. No putniem ir Medņi, rubeņi, zosis.

Attāllumi līdz pilsētām

Stokholma 500
Osterzunda 80
Are 120
Nineshamna 510
Kappelskara 480

Nokļūšana

[pic][4.jpg]Ērtākā nokļūšana nešaubīgi ir ar „Riga Sea Line” prāmi Baltic Kristina no Rīgas, kurš kursē katru otro dienu. Informācija www.rigasealine.lv. Cena personai turp atpakaļ ap LVL 60. Šeši cilvēki turp atpakaļ ar mikroautobusu var izbraukt par aptuveni LVL 440. Patlaban ir uzsāktas saruns, lai mums un mūsu viesiem piešķir atlaides braucieniem ar prāmi, bet tas atkarīgs no tā, cik bieži minētos kuģošanas pakalpojumus izmantosim. Lētāks prāmis, sanāk no Paldiskiem, par kādiem 35%, tomēr Baltic Cristina turp atpakaļ ceļo pa nakti, kas ir ļoti ērti, jo pa Zviedrijas labajiem ceļiem dienas gaišajā laikā atliek nobraukt vien 500 km. Nozīmīgi ir arī tas, ka kuģis Rīgā ienāk no rīta. Kursē arī tās pašas kompānijas kravas kuģis Gute.Tas, kā jau kravas kuģis piedāvā ievērojami zmāku servisu, bet ir reizes, kad tas ir ticis izmantots, lai iespējami ātrāk nokļūtu galamērķī, bet uzslavējams tur ir ēdiens. Tālrunis Rīgas pasažieru ostā 7205460. Ieteicams iepriekš pasūtīt biļetes.

Prāmis no Paldiskiem

[pic][5.jpg]http://www.portoftallinn.com/passengers/regular_passenger_routes.shtml, atiet 6: 00. no rīta un 18: 00 (zviedrijas laiks) ir Kapelskārā. No Kapelskāraslīdz Asarnai ir ap 500 km. Biļete 2 pers + auto (līdz 1.9m augstumā, (Vito busiņš bez jumta bagažnieka un tā turētāja ir apm.180cm)) uz vienu galu ap 68LVL, ja brauc kajītē ar logu. Ja bez loga, var arī lētāk par kādiem LVL 10. Paldiski no RĪgas ir kādi 300 km. Ar bāku nobraukt ceļu var. Zviedrijā braukšana ļoti ātra, ja izvēlās braukt pa maģistrālēm. OBLIGĀTI PALDISKU PRĀMIM 1-4 DIENAS IEPRIEKŠ PA TELEFONU JĀPIESAKA GAN TURPCEĻŠ, GAN ATPAKAĻCEĻŠ, JO CITĀDI VAR NETIKT UZ KUĢA. Braukšana no Tallinas jau būs dārgāka. Piedzīvojumu un ceļojuma iespaidu meklējumos var braukt apkārt Baltijas jūrai caur Somiju, bet tas ir samērā nogurdinoši, un tālu. Vēl paliek iespēja kuģot līdz Helsinkiem, un tad no Tamperes ar prāmi gar Alandu salām, rezultātā ar 12 stundu novēlošanos ierasties Kapelskārā, tur pat, kur ierodas Paldisku kuģis.....

Zviedrijas teritorijas aplūkošanai internetā ar meklēšanas iespējām iesaku izmantot interneta karti. http://www2.lantmateriet.se/ksos/index.html, Lauciņā - Sökord ievadot Zviedriski pareizu pilsētas vai vietas nosaukumu, un spiediet SOK. Karte aplūkojama 4 dažādos mērogos. Zemāk redzamā karte, gan ir no citurienes.

Cenas dzīvošanai.

Atlīdzība iespējai viesoties mājā Asarnā par laika posmu no 2005. gada janvāra līdz 2005. gada 30. aprīlim noteikta LVL 250 bez PVN par nedēļu.

Alternatīvas iespējas īrēt apartamentus Ārē.
Izmantiti dati no kataloga „Travellatvia” mājas lapas. Cenas norādītas Latos.
http://www.europetravel.lv/ARE-domiki%20lv.doc

Plašāka informācija par slēpošanas, pacēlāju un dzīvošanas iespējām Vemdālenas kūrortā : http://www.skistar.com

2005-01-10 Travellatvia


Travellatvia iesaka


Īpašie piedāvājumi Skatīt citus
Ceļojumu meklētājsß



Kontinents

VienalgaEiropa
ĀfrikaĀzija
Z-AmerikaCentrālā amerika
D-AmerikaAustrālija un okeānija

Atpūta

EksotikaPie jūras
Siltās zemesKalni
Pie ekvatora

Apskates objekti

Pasaules brīnumiSlaveni muzeji
Vulkāni

Ziņu izsūtīšana