Par slēpošanas kūrortiem Šveicē


Sagatavot izdrukai
VERIBIER

Seši Alpu ciemi un četras ielejas, 300 km labi sagatavotas trases, 100 km “slēpošanas Eldorado” ar dabīgiem tramplīniem, 250 saulainu dienu gadā, modernākās trases - parki snovbordistiem, beztrasu slēpošana – tik plašas iespējas piedāvā Veribier.
Šeit ir arī citas atrakcijas izvēlīgiem slēpotājiem: uz Mon – For ledāja (3330 m) notiek dažādas sacensības ekstrēmistiem. Visi slēpošanas areāli savā starpā savienoti ar pārdomātu pacēlāju tīklu. Bez tam ir speciāls maršruts, kas savieno Četras ielejas ar Cērmahta un Šamoni kūrortiem. Kūrorts ir salīdzinoši jauns, bet pēc ekspertu vērtējuma ieņem ceturto vietu starp pašiem lielākajiem slēpošanas kūrortiem. Kalnu ainava šeit ir ne tikai skaista, bet arī “titulētākā” Alpos – redzama visa Bernes Oberlandes grēda, ar Jungfrau un Materhornu, R – Monblāns un D – Gran-Komben. Īpaši iespaidīga ir ainava no Mon - For. Vai, kā saka šī reģiona patrioti, no šejienes varot redzēt vairāk kā 50 Alpu četrtūkstošnieces.
Trases.
Protams, īstus meistarus vilina Mon – For. Tieši no turienes sākas unikālā trase “Torten” (5 km, augstuma starpība 1280 m). Ne tik ambicioziem slēpotājiem piemērotas trases reģionos Le Runier, LacD’Vo. Skaistākās trases ir tās, kas ved no Thyon ciema (2000 m), Veysonnaz. Tās vietām ved caur skujkoku mežiem. Bez tam katram kūrorta ciematam ir savas trases iesācējiem. Četru ieleju reģionā ir četri snovparki un viens fan parks.

Eksperta vērtējums
+ visu kategoriju trašu daudzveisība;
+ plašas iespējas snovbordistiem,
+ salīdzinoši zemākas cenas (ar Cērmahtu);
+ ledājs,
- saulainajās nogāzēs sezonas sākumā un beigās iespējamas problēmas ar sniegu.

Kūrorta raksturojums
Augstums 800 – 3300 m v.j.l.
Trašu kopgarums 386 km.

Trašu skaits 230:

“zilās” 144
“sarkanās” 197
“melnās” 45
Pacēlāju skaits 92:

18 vagoniņi
35 krēslu pacēlāji
50 vilcēju pacēlāji.
Caurlaidība: 78680 cilv./h.
Sezona: no 20. novembra līdz 30. aprīlim.

2004-12-23


Travellatvia iesaka


Īpašie piedāvājumi Skatīt citus
Ceļojumu meklētājsß



Kontinents

VienalgaEiropa
ĀfrikaĀzija
Z-AmerikaCentrālā amerika
D-AmerikaAustrālija un okeānija

Atpūta

EksotikaPie jūras
Siltās zemesKalni
Pie ekvatora

Apskates objekti

Pasaules brīnumiSlaveni muzeji
Vulkāni

Ziņu izsūtīšana