Uzzini vairāk !


Meksika

Lasiet vēl


2006-08-15
Ceļojums pa Tunisiju - Āfrikas pērli [ 3 ]

2006-08-07
Ceļojums pa Tunisiju - Āfrikas pērli [ 2 ]

2006-08-03
Ceļojums - laiks, kas pieder vienīgi mums

2006-06-29
Ceļojums pa klasisko Ķīnu

2006-06-16
Tūrismā sāncenšu netrūkst

2006-06-14
Ceļojums pa klasisko Ķīnu

2006-06-07
Turciju iecienījuši ceļotāji no Alūksnes rajona [ 1 ]

2006-05-08
Lielais Meksikas ceļojums

2006-04-05
Malta - Vidusjūras pērle starp Eiropu un Āfriku [ 1 ]

2006-03-08
Apciemo mūžīgā pavasara salas

2006-03-02
Senā ķeltu zeme - Īrija [ 2 ]

2006-02-15
Šrilanka - mūžīgās vasaras valsts

2006-02-09
Vidzeme „Balttour 2006” izstādē startē ar visu laiku plašāko piedāvājumu

2006-02-02
Krētas sala - Eiropas civilizācijas šūpulis [ 1 ]

2006-01-19
Saldi mutēm, saldi ausīm

2006-01-17
Satiekas Kanādas krāšņajā rudenī [ 1 ]

2006-01-10
Jaunzēlandes un Austrālijas pārsteigumi [ 2 ]

2006-01-05
Ziemā — uz ziemeļiem, uz Oslo

2006-01-04
Jaunzēlandes un Austrālijas pārsteigumi

2005-12-30
Jaunzēlandes pārsteigumi

2005-12-29
Banka, Tualete, Aptieka un Skola
Pilsētas olimpiskā renesanse

2005-12-22
7000 km pa tievāko un garāko zemi
Divdesmit ideju Singapūrai
Sanktpēterburgas dārgumi

2005-12-15
Aulēkšiem ne, vajag ar pietāti
XXI gadsimtā modē ir on–line

2005-12-08
Marrākeša atver vārtus pasaulei

2005-12-01
Pekina ļaujas pārmaiņu vējiem [ 1 ]

2005-11-24
Klintīs ieskautā sirds [ 2 ]

2005-11-23
Sērfotājiem no Latvijas Ēģiptē nepatīkams starpgadījums

2005-11-16
Gulbenieši Turcijā ļaujas ekstremālām izklaidēm

2005-11-10
Tas tik ir pārsteigums — Gvatemala!
Minhenē ir ne tikai muzeji

2005-11-07
Latvijas neizmantotās iespējas tūristu pievilināšanā
Grib kā spāņi dzīvot dzīvespriecīgi, nevis žēloties [ 1 ]

2005-11-03
Dienvidnieku mentalitāte Sofijā
Ceļojums uz vispatiesāko Ķīnu

2005-10-31
Venēcija ir renesanses un mūsdienu mākslas meka [ 2 ]

2005-10-27
Melnkalne piedāvā alternatīvu Rivjērai

Vienkāršie prieki Meksikas pludmalē


Karību jūras piekrastes kūrorts piedāvā lielisku iespēju aizbēgt no ikdienas trokšņa.

Sagatavot izdrukai
Uzzinot, ka man nāksies atstāt mājās fēnu, es sāku nedaudz šaubīties par savu lēmumu pavadīt divas nedēļas ilgu atvaļinājumu šķietami primitīvā Karību jūras piekrastes kūrortā Cabanas La Conchita. Kad pirmoreiz uzzināju par šo piedāvājumu, es patiešām priecājos par gaidāmo atvaļinājumu bez elektrības, telefona, televizora un gaisa kondicionēšanas iekārtām.

Sapņainas domas par okeāna vēsmām un sveču gaismā pavadītiem vakariem aizēnoja nepatīkamo faktu, ka kūrorta ģenerators saražo ierobežotu elektroenerģijas daudzumu, tāpēc nebūs elektrības, ar ko darbināt manu Conair fēnu, kas vienmēr bijis mans uzticamais pavadonis. Taču jau dažus mirkļus pēc ierašanās kūrortā es aizmirsu par savu cirtu sakārtošanu. Es nekavējoties iemīlējos.

Miers un klusums

Tas bija mans sapņu atvaļinājums. Vienkāršas, bet gaumīgas cabanas (pludmales mājiņas), dzidra jūra un neskarta pludmale. Astoņas cabanas līdzinājās skatam no ideālās atvaļinājuma pastkartītes. Mājīgajās istabiņās mani valdzināja neparastais acteku, maiju un Amerikas dienvidrietumu mākslas un interjera sajaukums.

Mūsu gultu otrā stāva istabā rotāja baltākā linu gultasveļa, kādu vien esmu redzējusi. Tā izskatījās kā milzīga dāvana, kas gaida savu izsaiņošanu, jo virs gultas bija moskītu tīkls. Par laimi, mums pietika ar tā apbrīnošanu, iztiekot bez izmantošanas. Istabas sienas bija izdaiļotas ar gliemežvākiem un mozaīkām. Rūpīgi noberztā flīžu grīda mirdzēja. Vannas istabā, kur karstais ūdens bija pieejams 24 stundas diennaktī, bija liela dušas kabīne, kurā pietika vietas diviem.

Visapkārt valdīja miers. "Tieši to mēs piedāvājam, mieru un klusumu," stāsta Horhe Rosaless-Rodrigess, kurš kopā ar sievu mākslinieci Sintiju pirms dažiem gadiem nopirka nolaisto hosteli, lai izveidotu jauku atpūtas vietu pašiem sev.

"Mēs saņēmām tik daudz lūgumu no citiem, kas gribēja šeit atpūsties, ka nolēmām sakārtot šo vietu un izīrēt cabanas," atceras Horhe, kurš pavada laiku gan La Conchita, gan savā mājā Kalifornijā.

"Šeit ir kluss, jo nav elektrības, lielceļu un citu lietu, kas piesaista lielās viesnīcas un troksni. Tieši tādēļ mēs cīnāmies pret visu šo ērtību ieviešanu mūsu kūrortā. Mēs negribam kļūt par vēl vienu Kankunu," Horhe nievājoši izsakās par kūrortpilsētu, kas atrodas ap 130 km uz ziemeļiem. "Cilvēki brauc pie mums tieši tāpēc, ka šeit valda vienkāršība."

Bagātīgās brokastis

Cilvēki patiešām ir iecienījuši šo vietu, un cabanas gandrīz nekad nav tukšas. Arvien vairāk tūristu meklē klusu vietiņu un atrod šo paradīzi. La Conchita ir viens no vairākiem kūrortiem pie zemesceļa, kas virzās uz Puntalenu. Lai gan tie visi piedāvā atslābinošu alternatīvu tradicionāliem atvaļinājuma pavadīšanas veidiem, La Conchita izdevies vislabāk izkopt šo mākslu.

Tīras istabas, daudz karstā ūdens un personāls, kas centās darīt visu iespējamo, lai iepriecinātu viesus. La Conchita piedāvā arī veļas mazgāšanu, ledu un pludmales dvieļus. Šeit bija arī citas ērtības, kas iepriecināja ķermeni un bagātināja dvēseli.

Mūsu viesošanās laiks bija ārpus karstākās tūrisma sezonas, istabiņa maksāja 95—110 dolāru par nakti. Cenā ir iekļautas brokastis, un ar vārdu "brokastis" šeit netiek apzīmēta parasta maizīte un kafija. Dažas dienas es piecēlos pirms saullēkta, uzvilku peldkostīmu un dīkdienīgi zvilnēju pludmales krēslā. Agrā celšanās bija tā vērta, jo brīnišķīgā saullēkta laikā jūra izskatījās kā piebārstīta ar dimantiem. Kamēr pavāri iedarbināja gāzes plītis, apkalpotāji iznēsāja lielus keramikas traukus, kas bija piekrauti ar svaigiem ananasiem, arbūziem un citiem augļiem. Kopā ar tēju un kafiju tā bija tikai iesildīšanās pirms galvenās maltītes.

Maiju piramīdas

Kad sākās īstās brokastis, mēs baudījām ēdienus, kas bija tikpat labi vai pat labāki par jebkuru restorāna maltīti, ar ko mēs bijām mielojušies. Svaigi spiesta apelsīnu sula, jogurts, banānu pankūkas, franču maizītes, omlete, olas, šķiņķis, desiņas un meksikāņu ēdieni bija tik garšīgi, ka lielākā daļa viesu ieturēja divas vai pat trīs maltītes pēc kārtas. Otro un trešo kafijas tasi varēja baudīt savā istabā vai vaļējā brokastu telpā, no kuras pavērās skats uz jūru.

Peldēšanās, atpūta liego smilšu pludmalē un lasīšana bija manas iecienītākās nodarbes, bet maniem ceļojuma biedriem bija arī citi nodomi. Mēs baudījām lieliskas niršanas iespējas, kas ļāva aplūkot zemūdens alas un draiskoties ar jūras bruņurupučiem.

La Conchita apkaimē bija arī vairāki minerālavoti, un mēs apmeklējām vienu no tiem. Atvaļinājuma laikā mēs devāmies iepirkties, spēlējām golfu un braucām ar prāmi. Mēs devāmies izbraucienā ar motorolleriem, apskatījām seno pilsētu Tulumas un Kovas drupas, kas atgādina par seno tautu dzīvi pirms Kolumba ceļotāju ierašanās. Mēs aplūkojām maiju piramīdas, arī augstāko piramīdu Jukatanas pussalā.

Ceļotājiem ir iespēja noīrēt velosipēdu, doties pārgājienā vai makšķerēt. Mūsu kūrorta tuvumā bija veikals, telefona automāts un valūtas maiņas punkts. Ceļotājiem jāņem vērā, ka gandrīz nekur nevar norēķināties ar kredītkarti, tāpēc nepieciešama skaidra nauda vai ceļojuma čeki.

Krāsnī cepta pica

Lai gan La Conchita drīzumā plāno izveidot savu bāru un restorānu, mūsu ceļojuma laikā viesiem tika piedāvātas tikai brokastis. Taču netālu no mūsu apmešanās vietas bija lieliskas ēstuves, kas piedāvāja ne tikai tradicionālos meksikāņu ēdienus, bet arī labāko krāsnī cepto picu, kādu vien man izdevies nogaršot, un brīnišķīgus makaronu ēdienus, kuru dēļ varētu ziedot pusi mūža. "Šajā apkaimē dzīvo daudz itāliešu," paskaidroja mūsu namatēvs un piebilda, ka itāliešiem ir senas kultūras saites ar maijiem, tāpēc šo vietu iecienījuši itāliešu tūristi un uzņēmēji.

Šis ceļojums nebija domāts ļaudīm, kas meklē trakulīgu naktsdzīvi un nevar iedomāties atvaļinājumu bez kaklasaitēm, augstiem papēžiem un pilna kosmētikas komplekta. Mēs paņēmām līdzi parastus krekliņus, kabatas lukturīšus un daudz sauļošanās krēma, bez kā nav iespējams iztikt vietā, kur ir saulains klimats un gaisa temperatūra pārsniedz 27 grādus pēc Celsija.

Vakaros mēs malkojām kokteiļus uz balkona, pēc ātras noskalošanās dušā uzģērbām šortus un krekliņus, lai dotos uz kādu no pludmales restorāniem. Tā kā laiks bija sauss, moskīti (šis kā nekā ir džungļu rajons) mums neuzmācās, turklāt profilakses nolūkos mēs izmantojām moskītu atbaidīšanas līdzekli.

Līdz pulksten 10 vakarā, kad nodzisa gaisma, mēs spēlējām kārtis un lasījām. Kādam tās varētu šķist diezgan garlaicīgas izklaides, bet man, vīram un ceļabiedriem, kuru ikdienas dzīve ir pārpildīta ar aktīvu rosību, šāda atslābināšanās sagādāja patiesu prieku. Ak jā, gandrīz aizmirsu par fēnu. Vai jūs zinājāt, ka vakarā, izejot laukā, lai paskatītos uz zvaigžņu iemirdzēšanos, okeāna vēsma izžāvē matus un pietiek ar mazumiņu želejas, lai neizskatītos nemaz tik slikti?

2005-05-19 Diena Merielena Filjo


Travellatvia iesaka


Īpašie piedāvājumi Skatīt citus
Iesakam apmeklēt Skatīt citus

Dienas foto

Dienas foto

Ziņu izsūtīšana